Výrobky

Podpořte imunitní systém se superpotravinami!

Dnešní doba si žádá, abychom byli vyzbrojeni skvělou imunitou, která jen tak snadno nepodlehne jakékoliv rýmě. Jak si ale takto silnou imunitu vybudovat? To samozřejmě není jen tak, ovšem velkou pomocí nám můžou být například superpotraviny, které jsou v dnešní době opravdu velkým hitem. Které z těchto potravin jsou tedy vůbec ty nejlepší na podporu obranyschopnosti?

Než se společně podíváme na prvního zástupce z řad superfoods dovolte, abych vám představila činnost, která má v této oblasti také velice zásadní vliv. Jedná se o otužování, které získává stále více a více praktikujících a milovníků. Kromě zlepšení obranyschopnosti, se kterou se samozřejmě váže i mnohem menší náchylnost k sezónním onemocněním, se také při častém provozování můžeme dočkat pevnější pokožky bez celulitidy, lepší funkci metabolismu, redukce tukových zásob. Pro nás ženy také bude výhodou, že budeme mnohem méně zimomřivé.

česnek

A nyní už tedy na potraviny, které naše tělo ovlivňují hlavně zevnitř. Prvním zástupcem, na kterého se společně podíváme, je česnek, který rozhodně není nějakou exotickou potravinou. Jeho velkou výhodou je, že většina z nás jej zařazuje do jídelníčku úplně běžně, aniž bychom si vůbec uvědomovali jeho obrovskou prospěšnost a benefity. Česnek je významný hlavně díky tomu, že skvěle bojuje proti bakteriím a virům, snižuje nezdravý cholesterol v krvi, snižuje riziko vzniku krevních sraženin, jedná se o přírodní antiparazitikum a také je velice dobré si jej dopřávat v období chřipek, kdy výrazně snižuje pravděpodobnost nákazy. Nezapomínejte ovšem na to, že nejlepší je jeho konzumace za syrového stavu, kdy má v sobě největší podíl minerálů a vitamínů.

Půlka grapefruitu

Ze zástupců ovoce bychom mohli uvést například grapefruit, který je skvělý hlavně v letním období, kdy perfektně přirozeně ochlazuje náš organismus. V grapefruitech najdeme mnohem větší přítomnost vitamínu C než například v citronech. Tento vitamín hraje významnou roli v podpoření a zesílení obranyschopnosti. Dopřávat si můžete grepy jak celé i s dužinou, nebo například ve formě doma vyrobeného džusu anebo šťávy.

My v Česku máme velkou výhodu v tom, že se u nás běžně vyrábí kyselé zelí, které je pro imunitu doslova požehnáním. Opět se zde setkáváme s vitamínem C, ale také s pořádnou dávkou hořčíku, vitamínu B, draslíku a vápníku. Rovněž se také budeme moci těšit z lepší funkce mozku a z uklidnění nervového systému.

Jste-li milovníkem hub, jistě vás potěším, když vám prozradím, že do našeho seznamu patří i žampiony. Ty jsou bohaté na vitamíny z řady B a na antioxidanty. Vedle obranyschopnosti tak získáme i účinného pomocníka proti onemocněním nádorového, bakteriálního a plísňového charakteru.