Móda

Základy šatníku- jednoduchost, praktičnost a elegance v jednom

Začneme od spodu, tedy botami. Nejlepší volbou jsou jednoduché tenisky, kožené kotníčkové boty a lodičky. Tuto trojici v létě podpořte pohodlnými sandály a v zimě kozačkami. Vše laďte do vámi zvolené barvy, nejlepší je černá.

U kalhot se hodí mít více druhů a postupně je kombinovat se zajímavými topy. Klasikou jsou modré džíny, které dnes můžete sehnat v zajímavých motivech – úmyslné díry, výšivky, potisky, … V šatníku by neměly chybět ani úzké černé kalhoty, které jsou variabilní a vhodné jak do školy/práce, tak do společnosti. Poté už záleží na tom, s čím celý outfit sladíte dohromady.
dámská kožená obuv

Každá chceme být občas za dámu, a proto v šatníku nesmí chybět černá sukně, nejlépe do pasu. Ta totiž opticky prodlouží nohy. Kombinovat ji opět můžete s nespočtem topů, svetrů a zkrátka s tím, v čem se cítíte dobře.

Chybět by neměly ani krátké černé šaty, které využijete na kulturní akce, ale i na běžné nošení.

Trička a topy volte tak, aby byly pohodlné a ležérní, zároveň ale elegantní. Klasikou je černé, šedé a bílé tričko a bílá košile, která by v šatníku neměla chybět ženám ani mužům.

žena v bílé košili

Vrstvení

Vrstvení je v dnešní době velmi populární a hlavně efektivní. Teplejší svetr, tenký a silnější kardigan, sako a kožená bundička. Kombinace, se kterou nešlápnete vedle. Všechny tyto prvky totiž můžete spojit do několika podob outfitů a vše na sebe vrstvit. To nese značnou výhodu na podzim a na jaře, kdy ještě není taková zima na pořádný svetr a kabát, zároveň je ale dost chladno na krátké šatičky. Právě na ně můžete navrstvit jednu svrchní složku a každým dnem ji obměňovat.

Jednoduchý šátek se vždy hodí, doporučením je delší, abyste se do něj mohla zabalit při chladných letních večerech, ale zároveň by měl posloužit jako šála.

Posledním typem je prostorná černá jednoduchá kabelka, černý batoh pro pohodlnější nošení a malá černá crossbody kabelka, která se hodí na večeři s kamarádkou na klíče, telefon a peněženku.

Outfit v tomto stylu se zdá celkem jednotvárný a nudný. Rozbijte jej proto nějakým výrazným barevným kouskem- brož, rtěnka, šperk či kabelka.